Víz-kereszt-utam

VÍZKERESZT-Január 6

Mert minden ember életében eljön a keresztút: amikor választania kell: A széles ösvényen megy tovább, amelyen sokan járnak, vagy a keskeny úton, melyhez viszont fel kell venni a keresztet, a vállalt sorsodat és meg kell tagadni addigi önmagad.

Az én életemben is eljött és azt a helyzetet senkinek sem kívánom. Kérdezhettem volna: Miért? És vádolhattam volna Istent, a Teremtőt, hogy ha lennél, nem engedted volna…stb vádakkal. Igen, ez is egy út.

De van egy másik, amikor annyira szeretsz, hogy erődön felül bármire képes vagy, csakhogy megmentsd őt! Végül rá kell döbbenned, hogy hiába vagy bármire képes, ha nem használ semmi, legalábbis e világból nem. Sem kapcsolat, sem pénz, sem ismeretség…semmi. Akkor mit lehet tenni? Amire hívattunk. Ha egy gyermek bajban van szüleihez kiált, tudja, hogy ők segítenek. Ha a lélek bajban van és rájön, hogy e világon nincs remény, biztatás, szintén haza kiált, mert érzi, hogy onnan jön a Segíts-Ég. Felismerni azt, hogy kik vagyunk valójában, felelősséget vállalni életünkért, minden erőnkkel a jelenben maradni és kitartóan összpontosítani a célra.

A választásom akkor Ő volt, Isten, aki mindenhol jelen van, Bennem is Él. Imádkoztam és hittem. Szüntelen. Ahogyan teltek a napok egyre többet és egyre mélyebben tettem ezt. A változás persze nem azonnal jött. Sőt! Az állapota egyre rosszabb volt, az életben maradásra 1% esély. Én mégis egyre közelebb éreztem magunkat a célhoz, a teljes gyógyuláshoz. Láttam végig az egészséges gyermekemet, ahogyan megyünk haza a kórházból. Hogyan ? A HIT szemével.

Ma már tudom, hogy erre az útra Jézus hívott el bennünket. Ő tudta, hogy ez meg fog történni és eldöntötte, hogy mellénk áll. Nekünk, nekem viszont észre kellett venni és választani kellett. Dönteni. Én mellette döntöttem. Jézust választottam. A vele való járás nem könnyű. Sőt. Tényleg nehéz cipelni a keresztet. DE higyjétek el, megéri! Mert amit ő adott, az maga a CSODA!!! A fényt, az életet, a szeretetet, saját magát. Isten előtt nincsen lehetetlen és a teremtés atyjának ne lenne elég 1 %? De bizony, hogy elég!

Krisztus keresztje nem véletlenül áll középen. Ez ma is kettéválasztja a világot és a benne élő emberiséget egyenként. Szabad akaratból kell dönteni, hogy a Keresztnek melyik oldalán állunk vagy egyáltalán oldalára kell állnunk és hogy ki nekünk Ő! Senki sem születik egyik vagy másik oldalra,  mégis van lehetőségünk, hogy középre, Jézusra, Istenre, az Ég felé tekintsünk.

Számomra a Vízkereszt…egy új élet kezdete, mely a legkínzóbb mélységekből és a legcsodásabb élményekből áll. S hogy ki van középen a keresztfán, aki mindezt lehetővé tette? Azontúl, hogy Jézus Krisztus, leginkább a SZERETET, a MI Mennyei Atyánk: “Aki Úgy szerette a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta érte, hogy aki hisz ő Benne, el ne vesszen, hanem Örök ÉLETE Legyen!!! ” Ez, az Istentől jövő, feltétel nélküli szeretet, melynek ereje képes megváltoztatni az egész mindenséget! Hálás vagyok, hogy választhattam és hálás vagyok a Bennem Élő Istennek az ezután történtekért. Minden ígérete igaz és örök. Köszönöm, hogy Vagy és köszönök mindent, amit adtál. Bízom benned szüntelen Teremtő Atyám! Áldás!


Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar

wpDiscuz